Δύο αδέλφια ηλικίας 67 και 65 ετών θα βρεθούν σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, κατηγορούμενα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πριν από πέντε χρόνια, σε βάρος ενός (τότε) 48χρονου από τον Δήμο Αφάντου στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009, στην περιοχή Παραμυθία, στον Δήμο Αφάντου. Ο 67χρονος, είχε διαμάχη με τον 48χρονο, επειδή θεωρούσε ότι ο τελευταίος έριχνε φόλες στα σκυλιά του. 
Η συνάντησή τους, το βράδυ εκείνο, κόντεψε να καταλήξει σε τραγωδία: Το ζευγάρι, ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό τους, συναντήθηκε με τα δύο αδέλφια. 

Ακολούθησε λεκτικός διαπληκτισμός και στην συνέχεια ο 67χρονος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον 48χρονο, ενώ χτύπησε με την λαβή του όπλου τη σύζυγό του. Το ανδρόγυνο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου. Συνελήφθη αρχικά ο 65χρονος αδελφός του, ενώ ο 67χρονος παραδόθηκε λίγες ώρες αργότερα. 

Στην πρώτη κατάθεση που είχε δώσει ο αδελφός του δράστη (ο οποίος βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση) ενώπιον των αρμοδίων αστυνομικών, σημείωσε μεταξύ των άλλων, ότι κανείς δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν και ότι όλα έγιναν πάνω στην συμπλοκή που ακολούθησε. 

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος τις οποίες και αρνήθηκαν απολογούμενοι στον ανακριτή τονίζοντας μάλιστα ο 67χρονος ότι δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει και ότι επάνω στην συμπλοκή που είχαν το όπλο εκπυρσοκρότησε από μόνο του. Παραδέχθηκε πάντως ότι είχαν χρόνια διαμάχη για κτηματικές και άλλες διαφορές που είχαν.