Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Στα μπλόκα στις εθνικές οδούς από σήμερα οι αγρότες και αν «πετύχει» συνεχίζουν. Την αρχή κάνουν οι αγρότες της Καρδίτσας, τα «παιδιά του Μπούτα» από τον κόμβο της Νίκαιας. Οι Θεσσαλοί ήταν, άλλωστε, πρωτοπόροι και στο παναγροτικό συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. 

Στον κόμβο της Χαλάστρας στην εθνική οδό παρατάσσονται τα τρακτέρ της περιοχής και, όπως λέει στο newpost ο εκπρόσωπός τους Σωτήρης Παρλαγιάννης, «η σημερινή μέρα είναι ενδεικτική για τη συνέχεια. Αν έχουμε συμμετοχή θα παραμείνουμε στο μπλόκο». 

Με μπλόκο στο Κάστρο, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι Βοιωτοί αγρότες μετά από διευρυμένη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ορχομενού. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς και της Λοκρίδας.

Από τα μέσα της εβδομάδας έχουν ξεκινήσει προσυγκεντρώσεις τρακτέρ στις πλατείες όλων των χωριών και η συντονιστική επιτροπή που έχει συσταθεί είχε προχωρήσει σε εντατική ενημέρωση των συναδέλφων τους σε όλο το νομό, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αγροτικά μηχανήματα.  Στάση αναμονής κρατούν οι «σκληροί» του Προμαχώνα που δειλά κατευθύνονται προς την εθνική οδό, θέλουν όμως να είναι βέβαιοι για τη μεγάλη συμμετοχή προτού ομολογήσουν ότι «ναι, φτιάχνουμε μπλόκο». 

Στην Κρήτη, η μάχη δίνεται και πάλι στις εφορίες. Όπως λέει στο newpost ο εκπρόσωπος των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων Γιώργος Γωνιωτάκης, «σήμερα Δευτέρα και ενδεχομένως αύριο Τρίτη θα αποκλειστούν οι εφορίες σε Ηράκλειο, Χανιά και Λασίθι». Οι Κρήτες έχουν παραμερίσει τις τοπικές διαφορές και έχουν έρθει σε συνεννόηση εδώ και πολύ καιρό ενώ συνομιλούν και με συναδέλφους τους από την ηπειρωτική χώρα για να συντονίσουν τη δράση τους.