Με βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και λίγα χιόνια στα ορεινά μπαίνει η εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 7 με 8 μποφόρ ωστόσο θα εξασθενήσουν από το βράδυ. 

Στην Κεφαλονιά η οποία επλήγησε για ακόμη μία φορά από ισχυρό σεισμό, θα βρέχει ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην κορυφή της Πάρνηθας. Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 9 βαθμούς κελσίου. 

Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδων στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και στην ανατολική Πελοπόννησο καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα δυτικά 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.