current views are: 2

3 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση21:45

Στο εδώλιο για υπόθεση έκρηξης σε κατάστημα

Κατηγορούμενοι για την έκρηξη που προκάλεσαν σε κατάστημα χρωμάτων και σιδερικών στη Λέρο το 2008 θα βρεθούν την Τρίτη 30χρονος και 42χρονος στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτό Δικαστηρίου Κω. 

Δημοσίευση 21:45’
αρθρο-newpost

Κατηγορούμενοι για την έκρηξη που προκάλεσαν σε κατάστημα χρωμάτων και σιδερικών στη Λέρο το 2008 θα βρεθούν την Τρίτη 30χρονος και 42χρονος στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτό Δικαστηρίου Κω. 

Κατηγορούμενοι για την έκρηξη που προκάλεσαν σε κατάστημα χρωμάτων και σιδερικών στη Λέρο το 2008 θα βρεθούν την Τρίτη 30χρονος και 42χρονος στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτό Δικαστηρίου Κω

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο του 2008 λίγες ώρες μετά το περιστατικό, από αστυνομικούς του νησιού, και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή από κοινού και κατά μόνας εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών και εν συνεχεία με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω παραπέμφθηκαν σε δίκη, η οποία και προσδιορίστηκε για τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2013. 

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα της 11ης Ιουλίου 2008, όταν άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο προφανώς από κροτίδες, μπροστά από τη πόρτα του καταστήματος χρωμάτων- σιδηρικών της 53χρονης. 

Οι κροτίδες εξερράγησαν με αποτέλεσμα να προκληθούν στο κατάστημα υλικές ζημιές όπως σπάσιμο της τζαμαρίας, φθορές στην πόρτα κ.α. 

Έπειτα από έρευνα που έκανε το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου προέκυψε πως οι δράστες της έκρηξης ήταν 25χρονος και 37χρονος κάτοικοι του νησιού οι οποίοι και συνελήφθηκαν.

Στη κατοχή δε του 25χρονου βρέθηκε επίσης και δεύτερος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μέσα σε κουτί αναψυκτικού ο οποίος περιείχε πετραμμωνίτη βάρους 70 γραμμαρίων με βραδύκαυστο φιτίλι και κοινό πυροκροτητή. Σε βάρος και των δύο ανδρών κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία ενώ ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός κατασχέθηκε.

 


σχετικα αρθρα