Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Τον οπλισμό του Επαναστατικό Αγώνα «δείχνει» ο αντιαρματικός εκτοξευτήρας ρουκετών που βρέθηκε στο κλεμμένο Ι.Χ.-οπλοστάσιο στο Παλαιό Φάληρο, σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Ειδικότερα, ο εκτοξευτήρας ρουκετών είναι  ίδιου τύπου και κατασκευής (κινεζικής προέλευσης TYPE 69, διαμετρήματος 40 mm) με τον αντιαρματικό εκτοξευτήρα ρουκετών που είχε βρεθεί και κατασχεθεί σε διαμέρισμα στην οδό Αιγίνης 8 στην Κυψέλη, ο οποίος είχε κριθεί από την ΕΛ.ΑΣ. βασικό κρησφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα.

Να σημειωθεί πως οι επικηρυγμένος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης παραμένει ασύλληπτος, ενώ καιρό τώρα η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούσε να συνδέσει σενάρια και συγκυρίες. Πλέον, με την ταύτιση των εκτοξευτήρων ρουκετών, οι φόβοι της αστυνομίας επαληθεύονται και συνηγορούν στο ότι πιθανόν ο Μαζιώτης ή η ομάδα που υποκινεί ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα.

Η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα βρισκόταν στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην Κυψέλη και εκτός από τον εκτοξευτήρα ρουκετών, είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί: πέντε ρουκέτες, δύο πυροβόλα όπλα, ένα υποπολυβόλο ΜΡ5, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και μασούρια εκρηκτικού υλικού.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως με ρουκέτα RPG είχε πληγεί και η αμερικανική πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου του 2007 και την ευθύνη της εκτόξευσης είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας ».