Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η έκδοση του πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη, στην Ελλάδα, μετά την απόφαση του τριμελούς δικαστηρίου της Τουρκίας να αποφυλακιστεί.

Ύστερα, από αυτή την εξέλιξη ο Εισαγγελέας Εκδόσεων απέστειλε νέο αίτημα στις τουρκικές αρχές προκειμένου ο Άγγελος Φιλιππίδης να παραμείνει κρατούμενος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων Γιάννης Αγγελής ζητά, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να τον αφήσει ελεύθερο, να παραμείνει κρατούμενος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων.

Το αίτημα του κ. Αγγελή επικαλείται το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του εκζητούμενου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το τριμελές τουρκικό δικαστήριο έκρινε παράνομη τόσο τη σύλληψη όσο και την έκδοσή του στη χώρα μας και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο. Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής του Τ.Τ. δεν μπορεί να αποχωρήσει από το τουρκικό έδαφος, λόγω του δεύτερου εντάλματος σύλληψης.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του χαρακτήρισαν την απόφαση ή μια «φάπα» στην Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης συνελήφθη στις 11 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη και έκτοτε κρατείται στις φυλακές Μαλτεπέ.