Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι στην Κεφαλονιά, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς και να επιθεωρήσει τα δύο Νοσοκομεία του νησιού.

Την ίδια ώρα αναμένεται στο νησί η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία θα λάβει μέρος σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να καταστρωθεί νέο τουριστικό πλάνο της Κεφαλονιάς για την σεζόν που έρχεται, αφού οι σεισμοί έχουν πανικοβάλει λίγο τις ξένες αγορές.

Η καμπάνια που έχει καταρτιστεί θα έχει τίτλο: «Κεφαλονιά, το πιο ασφαλές νησί» ενώ σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθεί από τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου, του Δήμου και της Περιφέρειας. Παράλληλα, σεισμόπληκτη περιοχή κηρύσσεται όλη η Κεφαλονιά για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.
 

Η νύχτα της απόγνωσης

Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως έχουν να λύσουν πιο σοβαρά και πιο άμεσα προβλήματα.

Η νύχτα που πέρασε ήταν τραγική: τσουχτερό κρύο, χιονόνερο, δυνατοί άνεμοι ήρθαν να δοκιμάσουν τις αντοχές των σεισμόπληκτων που διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους.

Στη χθεσινή, μάλιστα, σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Ανουσάκη, του Γ.Γ Νέας Γενιάς Παναγιώτη Κανελλόπουλου και του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Γιάννη Βουτσινά,  αποφασίστηκε να ναυλωθούν 10 λεωφορεία και να σταθμεύσουν στη πλατεία του Ληξουρίου ώστε να διανυκτερεύσουν οι κάτοικοι της Παλικής.

Παράλληλα να αρχίσουν να στήνονται σκηνές στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου.

Επίσης αποφασίστηκε να λυθεί και το πρόβλημα της σίτισης με διανομή μερίδων φαγητού οι οποίες θα παρασκευάζονται στο κτίριο του ΠΙΚΠΑ.

Για τις έκτακτες ανάγκες των κατοίκων, από χθες ταχύπλοο του λιμενικού διανυκτερεύει στο λιμάνι του Ληξουρίου προκειμένου να είναι έτοιμο να συνδράμει όπου χρειαστεί.