Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Για την κατάσταση στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που φιλοξενεί εκατοντάδες σεισμόπληκτους στο Αργοστόλι, μίλησε στο newpost.gr o πλοίαρχος Μηνάς Ράλλης.

Τα άτομα που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο πλοίο φτάνουν τα 800, σύμφωνα με τον κ. Ράλλη, ενώ αναμένονται και οικογένειες με φέρι μποτ από το Ληξούρι, προσθέτοντας παράλληλα ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τον κατεστραμμένο δρόμο, που εμπόδιζε τη μετάβασή τους απο την ξηρά. Οι θέσεις φτάνουν τις 1.600 στο πλοίο, ενώ συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν 2.500 πολίτες.

Σχετικά με τα κριτήρια για την είσοδο στο πλοίο και τη διανομή των καμπινών, ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει λίστα την οποία καταρτίζει «η Περιφέρεια και ο δήμος». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι   από την πρώτη μέρα μπήκαν και δημότες Ρομά, αλλά και αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν κατάλυμα.

Σχολιάζοντας τη φημολογία περί επιδημιών μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο πλοίαρχος διέψευσε τα σχετικά σενάρια, κάνοντας λόγο για 1-2 κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σήμερα δεν υπάρχει κάποιο.

«Μέσα στο πλοίο υπάρχει ομάδα γιατρών και εθελοντών που αναλαμβάνουν οποιοδήποτε περιστατικό παρουσιαστεί» τόνισε ακόμα ο κ. Ράλλης.