Ρεπορτάζ: Σταυριανή Καραμανίδη

Αλλεπάλληλα κρούσματα γαστρεντερίτιδας καταγράφονται μεταξύ των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς, που φιλοξενούνται προσωρινά στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο Αργοστόλι.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στο newpost, από τις 31 Ιανουαρίου έως και χθες, καταγράφηκαν στο βιβλίο περιστατικών του πλοίου, από τα κλιμάκια των γιατρών που έχουν σπεύσει, τουλάχιστον 19 κρούσματα, όλων των ηλικιών.

«Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκίνησε και δικό μας κλιμάκιο για το νησί, για να επιληφθεί της επιδημίας», επεσήμανε στο newpost εκπρόσωπος Τύπου του Κέντρο Λοιμώξεων, τονίζοντας ότι «ακόμη δεν είναι γνωστό από πού προήλθε ο ιός».

Καθ’ οδόν βρίσκεται ήδη ο Ιωάννης Τσελέντης, καθηγητής Μικροβιολογίας, που όπως είπε στο newpost, θα φτάσει στο νησί περίπου στις 8 το απόγευμα και αμέσως μετά από μία προγραμματισμένη σύσκεψη στη Νομαρχία, θα επισκεφθεί το πλοίο για να αξιολογήσει τα δεδομένα.

Η εξάπλωση των κρουσμάτων μεταξύ των Κεφαλονιτών που διαμένουν στις καμπίνες και τα σαλόνια του πλοίου, ήταν μοιραία, εξαιτίας του συνωστισμού.

«Μέχρι χθες ερχόταν κόσμος από το καράβι και ψάχνανε τουαλέτες, μας ζητούσαν πορτοκαλάδες. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολλοί άνθρωποι, σε μικρό χώρο, με στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και πολλοί αθίγγανοι, γι΄αυτό μάλλον εξαπλώθηκε. Κόλλησαν και παιδάκια που μένουν μέσα», λέει στο newpost, υπάλληλος καφετέριας στο Αργοστόλι.