«Ισχυρή και σταθερή δέσμευση αποτελεί για την Coca-Cola Τρία Έψιλον η συνέχιση της ενεργούς παρουσίας στην Αχαΐα», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας που εκδόθηκε ως απάντηση στην είδηση για την διακοπή λειτουργίας της αποθήκης στην Πάτρα. 

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «αλλαγή εφοδιαστικής διαδικασίας» και για «πιο αποδοτική την εξυπηρέτηση της Νότιο-Δυτικής Ελλάδας, κυρίως από τις αποθήκες της εταιρείας στο Σχηματάρι και την Αθήνα».

Όσο για την τύχη των εργαζομένων διευκρινίζεται πως « εταιρεία έχει μεριμνήσει για την προσφορά εξαιρετικά ελκυστικών κινήτρων, μέσω προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης.

Συγκεκριμένα, προσφέρεται μισθολογική κάλυψη για 2,5 χρόνια κατά μέσο όρο, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για 2,5 χρόνια και κάλυψη εξόδων παιδικού σταθμού για ένα χρόνο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ισχυρή και σταθερή δέσμευση αποτελεί για την Coca-Cola Τρία Έψιλον η συνέχιση της ενεργούς παρουσίας στην Αχαΐα. Ήδη, έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση σημαντικής επένδυσης εντός του 2014 στο εργοστάσιο του Αιγίου, μία από τις βασικότερες παραγωγικές μονάδες της όπου εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων. Συνολικά, απασχολούνται 145 εργαζόμενοι στην Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Αχαΐα και στην ευρύτερη περιοχή.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσής της αναφορικά με τις βελτιωτικές ενέργειες στην παραγωγική λειτουργία και στον τρόπο διανομής των προϊόντων της, η εταιρεία σήμερα έκανε γνωστό ότι προχωρά σε αλλαγή της εφοδιαστικής διαδικασίας στην περιοχή της Νότιο-Δυτικής Ελλάδος. Η αλλαγή αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης της αγοράς και της που έχουν οδηγήσει σε περιορισμό της ανάγκης αποθεματοποίησης στην αποθήκη Πατρών. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αισθητή βελτίωση των εθνικών οδικών δικτύων και τον σημαντικό περιορισμό του χρόνου μετάβασης που απαιτείται, καθιστούν πιο αποδοτική την εξυπηρέτηση της Νότιο-Δυτικής Ελλάδας, κυρίως από τις αποθήκες της εταιρείας στο Σχηματάρι και την Αθήνα.
Για όποιους εργαζόμενους απασχολούνται σε συγκεκριμένες ειδικότητες στις εγκαταστάσεις της Πάτρας και επηρεάζονται από την αλλαγή της εφοδιαστικής διαδικασίας στην περιοχή, η εταιρεία έχει μεριμνήσει για την προσφορά εξαιρετικά ελκυστικών κινήτρων, μέσω προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης.
Συγκεκριμένα, προσφέρεται μισθολογική κάλυψη για 2,5 χρόνια κατά μέσο όρο, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για 2,5 χρόνια και κάλυψη εξόδων παιδικού σταθμού για ένα χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητάς της, στηρίζει σημαντικά την οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης περιοχής. Συνολικά, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα τα τελευταία 4 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και Πελοποννήσου κυρίως με προσφορά προϊόντων, υποστηρίζοντας το κοινωνικό έργο σημαντικών τοπικών οργανισμών και φορέων, όπως η Ιερά  Μητρόπολη Πατρών, η Διεύθυνση Κοινωνικής  Πολιτικής  του Δήμου Πατρέων, Τράπεζες Τροφίμων, δήμους και εκκλησίες της περιοχής, το Νοσοκομείο Αιγίου, το ΚΑΠΗ Πάτρας, καθώς και αθλητικούς συλλόγους.
Επιπλέον μόνο μέσα στο 2013 έχει επενδύσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες πρώτων υλών από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου για την παραγωγή των προϊόντων της, όπως χυμό πορτοκαλιού, χυμό βερίκοκο και υλικά συσκευασίας».

TAGS