Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ).

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων και κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που όπως λένε, προωθεί η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή τους, τα σωματεία υποστηρίζουν ότι «η ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΗ και η πώληση του ΑΔΜΗΕ θα επιφέρει αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, οι οποίες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη ζοφερή κατάσταση όπου βρίσκεται ο Έλληνας καταναλωτής, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνά να αυξάνονται τα νοικοκυριά που θα μένουν χωρίς ρεύμα».

«Εμείς θεωρούμε ότι αυτό (σ.σ.: το νομοσχέδιο) σημαίνει πώληση της Ελλάδας, πώληση της περιουσίας του ελληνικού λαού και αφορά όλο τον ελληνικό λαό και όχι μόνο αυτούς που εργάζονται σε αυτή την επιχείρηση», δήλωσε η πρόεδρος των εργαζομένων ΑΔΜΗΕ, Αργυρώ Πέτρου.