Το πρόγραμμα και τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του «Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας» παρουσίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις εκλογές της 23ης και 24ης Φεβρουαρίου Βασίλης Παπαστεργίου.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο δικηγόρος και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, η δικηγόρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Θεόδωρος Σχινάς.

Σε παρέμβαση του ο κ. Κωνσταντόπουλος, μεταξύ των άλλων, επισήμανε: «Θεσμοί και πρόσωπα, δομές και λειτουργίες στο δημόσιο χώρο πρέπει να βρουν τους νέους ριζοσπαστικούς ρόλους για την ανασύνταξη και αναδιάρθρωση των πάντων. Έχει μακρά παράδοση αγώνων για τον εκδημοκρατισμό και τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας ο ΔΣΑ, που δυστυχώς απαξιώνεται από τα σημερινά δεδομένα. Η προσπάθεια της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Δικηγόρων, με τον Β. Παπαστεργίου μπορεί και θέλει να αναδείξει το νέο αγωνιστικό ήθος του δικηγόρου επιστήμονα και επαγγελματία, κοινωνικού αγωνιστή και υπερασπιστή».

Από την πλευρά του, ο κ. Κοντονής, μεταξύ των άλλων, είπε: «Οι δικηγόροι της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Δικηγόρων θα δώσουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην φτωχοποίηση των δικηγόρων και την περιθωριοποίηση του λειτουργήματος τους στην οποία έχει οδηγήσει η κυβερνητική πολιτική σε αγαστή συνεργασία με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που προωθεί και υπηρετεί η σημερινή διοίκηση του ΔΣΑ αφήνοντας έκθετο το σύνολο των δικηγόρων της χώρας».

Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Παπαστεργίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση είναι η παράταξη που θέλει να εκφράσει την αγωνία της μαχόμενης και της έμμισθης δικηγορίας μπροστά στην εξόντωση της και την επιδείνωση του επαγγέλματος, ενός επαγγέλματος που έχει δεχθεί διαδοχικές ήττες. Το αποτέλεσμα αυτών των ηττών είναι η βίαιη έξοδος χιλιάδων από το επάγγελμα και η βίαιη αναδιάρθρωση του σε βάρος των μαχόμενων και έμμισθων δικηγόρων και υπέρ των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών. Το αποτέλεσμα είναι η παγίωση σχέσεων υπαλληλίας που δεν αρμόζουν στο δικηγορικό λειτούργημα. Η μαχόμενη δικηγορία όμως είναι εκείνη που συναρθρώνεται άμεσα με την πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στη δικηγορία, την προάσπιση κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων αλλά και την υπεράσπιση όλων εκείνων που πλήττονται και περιθωριοποιούνται καθημερινά, και όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίση».