Επίθεση στις ελβετικές αρχές που ερευνούν τις ύποπτες διαδρομές του «μαύρου χρήματος» εξαπέλυσε με υπόμνημά του στους ελβετούς εισαγγελείς ο ξάδελφος  του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας. Παράλληλα, καταφέθηκε εναντίον της πρακτικής των ελβετικών τραπεζών.

Ο κ. Ζήγρας μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Μήπως δε γνωρίζει η ελβετική δικαιοσύνη πως ο κύριος Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιώντας το όνομά μου αλληλογραφούσε με ελβετικά δικηγορικά γραφεία για να βάλει φραγμό στο άνοιγμα των λογαριασμών μου; Ή μήπως δε γνωρίζει ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει ελβετό υπουργό για να εμποδίσει το άνοιγμα το λογαριασμών; Τι ήρθαν να ψάξουν εδώ οι ελβετοί ανακριτές; Έψαξαν στα αρχεία των τραπεζών τους για να βρουν αν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς τραπεζίτης για την προέλευση των χρημάτων; Υπήρξε ποτέ κανένας έλεγχος από το ελβετικό κράτος για το πώς ένας έλληνας ξυλέμπορος, χωρίς κανένα τιμολόγιο, με φορολογικές δηλώσεις μερικών χιλιάδων ευρώ, διακινούσε δεκάδες εκατομμύρια στις τράπεζές τους εξαργυρώνοντας επιταγές από εμπόρους όπλων;».

Όσον αφορά στην Ελβετία και το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» σημείωσε: 

«Το ελβετικό κράτος που οικοδόμησε την οικονομία του περιθάλπτοντας τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου πρέπει να ζητήσει με τη σειρά του συγγνώμη από την ελληνική δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Το ελβετικό κράτος πρέπει να επιστρέψει άμεσα στον ελληνικό λαό τα κλεμμένα χρήματα και να παύσει τις υποκριτικές διώξεις και ανακρίσεις για να έχει δικαιολογία να παρακρατεί τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό χρήματα. Και η αρχή της επιστροφής των χρημάτων, πρέπει να γίνει από τα χρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελβετία στο όνομά μου και τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο ζητώ να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

«Το ελβετικό κράτος είναι αποδέκτης του 80% του μαύρου χρήματος από την Ελλάδα, είναι το κράτος που ξεπλένει τα μαύρα χρήματα ανεξαρτήτου προέλευσης. Είναι κάτι το οποίο το ελβετικό κράτος γνωρίζει πολύ καλά, είναι κάτι που διαφήμιζαν οι ελβετοί τραπεζίτες στις επισκέψεις τους στην Ελλάδα. Οι ένοχοι για το ξέπλυμα του ελληνικού μαύρου χρήματος βρίσκονται στην Ελβετία και τους γνωρίζει πολύ καλά η Ελβετία. Η Ελβετία είναι η χώρα – πλυντήριο», προσθέτει ο Νίκος Ζήγρας στο υπόμνημά του.