current views are: 2

4 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση19:42

Συνεχίζει να λέει ψέματα και να εκθέτει τον εαυτό του ο Φιλιππίδης! (Βίντεο)

Ο Άγγελος Φιλιππίδης «ξαναχτυπά», και όχι μόνο συνεχίζει ακάθεκτος το θέατρο του παραλόγου για τη δήθεν πρόθεσή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζει αρκετά βήματα πιο πέρα, πέφτει σε αντιφάσεις και τελικά πιάνεται να λέει μέχρι και ψέμματα!

Δημοσίευση 19:42’
αρθρο-newpost

Ο Άγγελος Φιλιππίδης «ξαναχτυπά», και όχι μόνο συνεχίζει ακάθεκτος το θέατρο του παραλόγου για τη δήθεν πρόθεσή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζει αρκετά βήματα πιο πέρα, πέφτει σε αντιφάσεις και τελικά πιάνεται να λέει μέχρι και ψέμματα!

Γράφει ο Παναγιώτης Βελισσάρης – Λυμπερίδης

Ο Άγγελος Φιλιππίδης «ξαναχτυπά», και όχι μόνο συνεχίζει ακάθεκτος το θέατρο του παραλόγου για τη δήθεν πρόθεσή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά προχωρά αρκετά βήματα πιο πέρα, πέφτει σε αντιφάσεις και τελικά πιάνεται να λέει μέχρι και ψέμματα!

Λίγο μετά την απόφαση για την αποφυλάκισή του, ο λαλίστατος πρώην διοικητής του ΤΤ έσπευσε να δώσει συνέντευξη στην ιστοσελίδα enikos.gr για να δηλώσει την αθωότητά του, να κατηγορήσει τους εισαγγελείς που χειρίζονται τις έρευνες ότι «εκτέλεσαν την καριέρα του από το ένα μέτρο».

«H κυρία Πόπη Παπανδρέου έχει εκτελέσει από το ένα μέτρο την καριέρα μου», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως «θέλω να έρθω να απολογηθώ, πρέπει να έρθω να απολογηθώ, το χρωστάω στην ιστορία μου, στον εαυτό μου, στους 2.500 υπαλλήλους που δούλεψαν μαζί μου. Αγωνιώ για να έρθω να απολογηθώ και προσπαθώ να έρθω να απολογηθώ, όμως κάποιοι φαίνεται ότι δεν το θέλουν».

Οι δικαστικές εξελίξεις στην Τουρκία δείχνουν όμως τελείως διαφορετικές προθέσεις σε σχέση με τους ισχυρισμούς του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του ΤΤ, καθώς ο συνήγορος του ζήτησε να αφεθεί ο κ. Φιλιππίδης ελεύθερος, και να μην εκτελεστεί το αίτημα για έκδοσή του στην Ελλάδα.

Και όταν έφτασε στο επίμαχο σημείο και συγκεκριμένα στα όσα φέρεται να δήλωσε στις τουρκικές αρχές περί «πολιτικής δίωξης λόγω της σχέσης του με τον πρώην πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλή», έδωσε ρεσιτάλ ψεύδους! 

«Δεν ξέρω τι έγραψαν (σ.σ. οι τούρκοι δικηγόροι) στο υπόμνημα γιατί ήταν στα τούρκικα. Αυτό που γνωρίζω είναι όσα είπα στο δικαστήριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης, ωστόσο η αλήθεια φαίνεται πως είναι αρκετά διαφορετική από τους ισχυρισμούς του. 

Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του το newpost.gr,  τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη στο τουρκικό δικαστήριο λοιπόν, ήταν παρουσία του ίδιου αλλά και ενός διερμηνέα, που όπως επισημαίνεται εξετάστηκε η ταυτότητα του.

Τα περί «πολιτικής δίωξης» που όπως υποστήριξε στην ιστοσελίδα enikos.gr ο κ. Φιλιππίδης δεν γνώριζε ότι υπήρχαν στο υπόμνημα που συνέταξαν οι τούρκοι συνήγοροι του, τα… κατέθεσε ο ίδιος στους δικαστές!

Ενώπιον λοιπόν δικαστών, διερμηνέα και του πρώην διοικητή του ΤΤ, ο συνήγορος του, ρωτήθηκε για το επίμαχο θέμα και απαντά κατά λέξη: «Επαναλαμβάνουμε το περιεχόμενο του φακέλου περί εγγράφων δηλώσεων μας».

Και συνεχίζει ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη: 

«Τα γεγονότα, στα οποία στηρίζεται το αίτημα έκδοσης, έχουν σχέση με την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Ο πελάτης μου είναι στενός φίλος του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Καραμανλή. Είναι ο CEO της Κρατικής Τράπεζας. Δια μέσω του πελάτη μου, θέλουν να φτάσουν στον Καραμανλή. Δεν πρέπει να γίνεται λόγος για έκδοση, επειδή δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, η οποία είναι προϋπόθεση της έκδοσης. Πριν από την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, ο πελάτης μου, ζήτησε περισσότερες από μία φορές, να προβεί σε δηλώσεις στην Εισαγγελία, αλλά δεν τηρήθηκε καμία σχετική διαδικασία. Στο φάκελο αποδίδονται αόριστες κατηγορίες. Ζητούμε την απόρριψη του αιτήματος και αν παρίσταται ανάγκη, εφαρμοζομένων των διατάξεων περί δικαστικού ελέγχου, να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης μας».

Ο πρώην διοικητής του ΤΤ εκτός από το συνεχές κρυφτούλι με τις ελληνικές αρχές και τα ήξεις – αφίξεις σχετικά με το εάν θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να λογοδοτήσει για τα όσα του καταλογίζονται σχετικά με τα πεπραγμένα του στην τράπεζα, προσπαθεί να θολώσει τα νερά και με αντικρουόμενες δηλώσεις να τη… βγάλει καθαρή

Και ενώ στις καταθέσεις φαίνεται ξεκάθαρα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό για να ελαφρύνει όσο μπορεί τη θέση του, στις δηλώσεις του στο enikos.gr λέει το ακριβώς το αντίθετο! Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!


σχετικα αρθρα