Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα έλαβε από τον ανακριτή ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος μέχρι τότε θα κρατείται στην ΓΑΔΑ. Ο κατηγορούμενος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι δεν απελάθηκε. 

Νωρίτερα, εισερχόμενος συνοδεία αστυνομικών και με χειροπέδες στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε πως δεν έχει απελαθεί, αλλά ότι επέστρεψε οικειοθελώς στην Ελλάδα, τις λίγες ώρες που ήταν ελεύθερος μέχρι την εκτέλεση του δεύτερου εντάλματος. «Επέστρεψα με την θέλησή μου, όπως υποσχέθηκα». 

Ο κ. Φιλιππίδης συνελήφθη νωρίς το πρωί από αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον περίμεναν στον χώρο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος από όπου έφτασε με πτήση των τουρικών αερογραμμών.

Το χρονικό της... επιστροφής στην Ελλάδα και η σύλληψη

Ο πρώην επικεφαλής του Τ.Τ. έφτασε στην Ελλάδα στις 09:00 το πρωί με την πτήση ΤΚ 1845 των τουρκικών αερογραμμών, κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές Αρχές.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η απελάσή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε από μετά από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Interpol.

Ωστόσο ο δικηγόρος του κ. Αθανάσιος Βαρλάμης μιλώντας νωρίς το πρωί στο newpost ισχυρίστηκε πως «ο κ. Φιλιππίδης επιστρέφει από μόνος του στην Ελλάδα και πως πρόκειται για δική του επιλογή».