Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου βρίσκονται οι αγρότες της Καρδίτσας, μπορεί κανείς να «διαβάσει» τις προθέσεις των αγροτών όλης της χώρας. Τα περίπου 1000 τρακτέρ, αυξάνονται και πληθύνονται. Σήμερα αναμένεται να προστεθούν οι συνάδελφοί τους από τα Τέμπη και τη Γυρτώνη, όπως αποφάσισαν στη χθεσινή τους συνέλευση. 

Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Μαραθιάς Αμαλιάδας, οι αγρότες της Ηλείας. Το μεσημέρι της Τετάρτης απέκλεισαν για περίπου μία ώρα την εθνική οδό, στον κόμβο της Μαραθιάς, ενώ φεύγοντας προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις αυτή την φορά στην ΔΟΥ Αμαλιάδας. 

Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και οι αποκλεισμοί των ΔΟΥ στην Κρήτη: «Δεν έχει μπει υπάλληλος στις εφορίες να δουλέψει», λέει στο newpost ο Γιώργος Γωνιωτάκης από τα Χανιά. Το σαββατοκύριακο θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν αν θα βγουν και στην εθνική οδό, όπως ζητούν οι αγρότες που πρόσκεινται στην «κόκκινη» ΠΑΣΥ. 

Στον κόμβο της Κουλούρας οι αγρότες της Ημαθίας παραμένουν παραταγμένοι ενώ κατά διαστήματα πραγματοποιούν συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού. 

Χθες προστέθηκαν και οι «σκληροί» του Προμαχώνα. Οι αγρότες των Σερρών βγήκαν στο γνωστό κόμβο του Σιδεροκάστρου και έκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο Τελωνείο του Προμαχώνα. Στόχος τους, όπως λέει στο newpost ο Παύλος Αραμπατζής, είναι να ακόμη και να κλείσουν ταελληνοβουλγαρικά σύνορα αλλά εμποδίζονται από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή!