Συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και φυλάκιση 8 μηνών «μοιράστηκαν» χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 44χρονος και 39χρονη οι οποίοι κατηγορούνται για την διάπραξη επτά κλοπών σε σπίτια στον Αρχάγγελο, τα Κολύμπια και στα Λάερμα, αποκομίζοντας όφελος από τα κλοπιμαία περίπου 25.000 ευρώ! 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον Γεώργιο Αθανασίου του Νικολάου και την Χαριστούλα Παρδαλού του Σταματίου στους οποίους και επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και φυλάκιση 4 μηνών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής. 

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, και συγκεκριμένα όταν περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου 2013 τους κατηγορούμενους να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου και αφού τους ακινητοποίησαν τους πραγματοποίησαν έλεγχο. 

Από την εξέτασή τους και την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι από τα τέλη Αυγούστου του 2013 ενεργώντας από κοινού διέπρατταν κλοπές σε βάρος συγγενικών, φιλικών ή άλλων προσώπων που γνώριζαν τις δραστηριότητες και το χρόνο απουσίας από τις οικίες τους. 

Συνολικά ο 44χρονος και η 39χρονη κατηγορούνται για επτά κλοπές και απόπειρες κλοπών

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των συλληφθέντων και σε δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων: ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένας σουγιάς, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, έξι κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές - φορτιστές, κάρτες κοσμηματοπωλείων – ενεχυροδανειστηρίων και ένα τιμολόγιο  δελτίο αποστολής σε ενεχυροδανειστήριο στο οποίο αναγραφόταν αξία 32,4 ευρώ. 

Τα κοσμήματα και τα αντικείμενα που αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα ως προϊόντα κλοπής, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπολογίζεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις 24.500 ευρώ. 

Μετά τις απολογίες τους ο 44χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ η 39χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. 

Ωστόσο και οι δύο θα οδηγηθούν στην φυλακή μετά την καταδικαστική σε βάρος τους απόφαση του δικαστηρίου.

 

TAGS