Συνελήφθη 48χρονος μέλος σπείρας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε Τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς. Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις ληστειών και δύο κλοπών πινακίδων μοτοσυκλετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη χθες το πρωί στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, ένας 48χρονος, συνεργός ενός 58χρονου που είχε συλληφθή τον περασμένο Δεκέμβριο και μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε Τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 48χρονος, μαζί με τουλάχιστον άλλους δύο συνεργούς του που αναζητούνται, έχει επιπλέον διαπράξει και τις κατωτέρω ληστείες και κλοπές:

  • Την 9-2-2011 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Ταχυδρομικού Γραφείου στη Νέα Πέραμο Αττικής.
  • Την 7-6-2011 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Ταχυδρομικού Γραφείου στη Νέα Πέραμο Αττικής.
  • Την 19/20-6-2011 το βράδυ αφαίρεσαν κρατική πινακίδα κυκλοφορίας από Δ.Χ.Ε. μοτοσυκλέτα στο Περιστέρι.
  • Την 22-6-2011 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Ταχυδρομικού Γραφείου στο Χαϊδάρι, από όπου διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε μοτοσυκλέτα που έφερε την ανωτέρω κλεμμένη πινακίδα.
  • Την 14-3-2013 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι.
  • Την 31-12-2013 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Χαϊδάρι.
  • Την 20/21-6-2014 αφαίρεσαν κρατική πινακίδα κυκλοφορίας από Δ.Χ.Ε. μοτοσυκλέτα στο Χαϊδάρι.
  • Την 31-1-2014 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαϊδάρι, από όπου διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε μοτοσυκλέτα που έφερε την ανωτέρω κλεμμένη πινακίδα.

Στη κατοχή του 48χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 18 φυσίγγια, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer), 14 χάπια ναρκωτικών ουσιών, είδη ρουχισμού (μπουφάν, κράνη, γάντια) και το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.