Το δημαρχείο του δήμου Αθηναίων κατέλαβαν σήμερα συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι, ύστερα από την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να μην αποσύρει, για την ώρα, το θέμα τής πρόσληψης νέων εργαζομένων, με οκτάμηνη σύμβαση, από την ημερήσια διάταξη. “Την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου”, καταδίκασε με δήλωσή του δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Στην ανακοίνωσή του, ο Γ. Καμίνης τονίζει ότι «όλες οι προσπάθειες να βρεθεί κάποια συνεννόηση ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση συνάντησαν την αδιαλλαξία των εκπροσώπων των συμβασιούχων».

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος, στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι τεσσάρων σωματείων εργαζομένων στο δημαρχιακό μέγαρο με τον δήμαρχο τού ζήτησαν να αποσύρει οριστικά το θέμα πρόσληψης νέου προσωπικού από την ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με τον κ. Πολυμερόπουλο “ο δήμαρχος αποφάσισε την ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, να μην αποσύρει τώρα το θέμα από την ημερήσια διάταξη και ενδιάμεσα να γίνει διαβούλευση με τα σωματεία των εργαζομένων στον δήμο για το τι μέλει γενέσθαι”.

Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου τους, οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάληψη του κτιρίου της Δημαρχίας. Στο σύνολό τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο, τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και ζήτησαν την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι “είναι πρωτοφανές να ανακοινώνεται η ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όχι από τον ίδιο τον δήμαρχο, ή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά από το πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων”.

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθεί το αίτημα των συμβασιούχων και για την μονιμότητά τους, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι «το αίτημα για μονιμότητα θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους 35.000 απολυμένους στους δήμους όλης της χώρας και σε αυτό να προστεθεί και το αίτημα να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων».