Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μεγάλη συμμετοχή έξω από το ΣτΕ, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την προσφυγή της κατά του νόμου για τη διεθεσιμότητα, που συζητείται αυτή την ώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν, επίσης, η ΟΛΜΕ και εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά στη συγκέντρωση και επιχειρούν να ανοίξουν τουλάχιστον το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Πανεπιστημίου. Οι διαδηλωτές παραμένουν ωστόσο στο οδόστρωμα και για αρκετή ώρα διαπραγματεύοταν με τους αστυνομικούς, ενώ συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Λίγη ώρα μετά τις 11 το πρωί η μία λωρίδα της Πανεπιστημίου δόθηκε στην κυκλοφορία.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ  καταγγέλλει πως ο επίμαχος νόμος «απολύει μέσω διαθεσιμότητας και δήθεν αξιολόγησης χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τους δημοτικούς αστυνομικούς, διαλύει υπηρεσίες στους ΟΤΑ εξυπηρετώντας το σχέδιο εκχώρησής τους σε ιδιώτες και εν τέλει επιβαρύνει τους πολίτες». 

Σε στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.