Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά τις διαθεσιμότητας, με αφορμή τη συζήτηση των προσφυγών στο ΣτΕ.

Η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία και στις 10:30 διοργανώνεται, στα Προπύλαια και έξω από το ΣτΕ, συλλαλητήριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι με την ΔΟΕ να έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας.

Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα και ζητεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη να δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία της, δεδομένου ότι στις 22 Μαρτίου «λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν».

Για το ίδιο ζήτημα η Ομοσπονδία ζητεί να υπάρξει επείγουσα συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλου.

Παράλληλα, έξω από Συμβούλιο της Επικρατείας, θα συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και δημοτικοί αστυνομικοί, καθώς θα συζητηθεί η προσφυγή τους κατά του ν. 4172/2013 που επέβαλε τη διαθεσιμότητα.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει πως ο επίμαχος νόμος «απολύει μέσω διαθεσιμότητας και δήθεν αξιολόγησης χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τους δημοτικούς αστυνομικούς, διαλύει υπηρεσίες στους ΟΤΑ εξυπηρετώντας το σχέδιο εκχώρησής τους σε ιδιώτες και εν τέλει επιβαρύνει τους πολίτες».

Σε στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.