Θέλεις να μάθεις να βάφεσαι σαν επαγγελματίας αλλά όποτε το προσπαθείς δεν έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα; Μήπως φταίνε τα πινέλα σου; 

Δες ποια 7 πινέλα πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο νεσεσέρ σου!

1. Fan brush

Αν δεν έχετε συστηθεί στο παρελθόν, ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το νέο σου κολλητό. Το συγκεκριμένο πινέλο είναι ιδανικό για highlighting καθώς και για να απλώνεις το ρουζ σου. 

Ο τρόπος με τον οποία οι τρίχες του πινέλου πηγαίνουν προς τα έξω σημαίνει πως το χρώμα απλώνεται απαλά και μαλακά και έτσι μπορείς να βάζεις όσο ρουζ χρειάζεται μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης είναι πολύ καλό για να βάζεις πούδρα.

2. Πινέλο για βάση

Το πινέλο αυτό θα πρέπει να είναι πυκνότερο από τα άλλα πινέλα σου καθώς το έργο του είναι πιο δύσκολο. Πρέπει να μεταφέρει τη βάση σε όλο σου το πρόσωπο και έτσι χρειάζεται να έχει μεγαλύτερη πυκνότητα για να το κάνει.

3. Kabuki

Το kabuki είναι το πιο γρήγορο πινέλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βάλεις ρουζ καθώς με μία εφαρμοφή καλύπτεις μεγάλη επιφάνεια του μαγούλου σου. 

Πρόσεξε να μην επιλέξεις ένα μέγεθος το οποίο είναι πολύ μεγάλο για σένα καθώς δε θα σε βολέψει καθόλου. Διάλεξε ένα πιο αφράτο πινέλο γιατί όσο πιο αφράτο και μαλακό είναι τόσο πιο καλά διαχέεται το χρώμα στα μάγουλά σου.

4. Πινέλο χειλιών

Δεν είσαι ποτέ σίγουρη ότι έβαλες σωστά το κραγιόν σου; Τότε ίσως θα πρέπει να πάρεις ένα πινέλο για τα χείλη. Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείς περίγραμμα για τα χείλη, το συγκεκριμένο πινέλο πετυχαίνει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα σαν να έχεις βάλει.

5. Πινέλο για κονσίλερ

Μπορεί να το θεωρείς περιττό αλλά το πινέλο που είναι ιδανικό για κονσίλερ μπορεί να κάνει θαύματα. Μην πάρεις ένα πολύ μικρό και σκληρό πινέλο γι’αυτή τη δουλειά. Διάλεξε ένα πιο μαλακό πινέλο για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

6. Πινέλο για eyeliner

Μάθε πως να βάζεις eyeliner με ένα από αυτά και δε θα ξανακοιτάξεις ποτέ πίσω. Διάλεξε ένα με σκληρή τρίχα καθώς θέλεις να έχεις ένα ακριβές αποτέλεσμα.

7. Πινέλο για σκιές

Αυτό θα πρέπει να είναι αφράτο αλλά και λίγο σκληρό. Η αφρατοσύνη του βοηθάει στο να απλώνεται όμορφα η σκιά στο βλέφαρό σου ενώ η σκληρότητά του επιτρέπει στο άπλωμα να γίνεται πιο ακριβές.