Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

«Οι εξαγγελίες τους μας εξόργισαν», λένε οι αγρότες της Ελλάδας που χαρακτηρίζουν «ασπιρίνη» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες.

Με σημείο αναφοράς το Θεσσαλικό κάμπο και τον κόμβο της Νίκαιας, συνεδριάζουν σε πανελλαδικό, πια, επίπεδο για να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα.

Σήμερα έκλεισαν τις εφορίες σε όλες τις μεγάλες αγροτικές πόλεις, αύριο το απόγευμα συναντώνται στη Νίκαια και από βδομάδα... περισσότερα μπλόκα.

«Εκεί που μετρούσαμε τις δυνάμεις μας και φοβόμασταν αποκλιμάκωση, ξαφνικά η δυναμική άλλαξε. Οι αγρότες εξοργίστηκαν και προβλέπω ότι θα έχουμε περισσότερα, πολυπληθέστερα και πιο “σκληρά” μπλόκα» λέει στο newpost ο Παύλος Αραμπατζής, από τον Προμαχώνα Σερρών.

Ήδη από την Πέμπτη το βράδυ συναντήθηκαν στην Ανθήλη αγρότες από τη Φθιώτιδα και την Βοιωτία που αποφάσισαν κοινό μέτωπο αγώνα.

Στη Μακρακώμη, ο αγροτικός σύλλογος της Δυτικής Φθιώτιδας, σε εορταστική ατμόσφαιρα, ενημέρωσε την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του, ενώ στην Θήβα οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων προστίθενται οι αγρότες της Λέσβου οι οποίοι έχουν ήδη αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 11 Φεβρουαρίου.