Επίσκεψη στην Αθήνα και στον Πειραιά θα πραγματοποιήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα ενδιαφερόμενες εταιρίες Κρουαζιέρας για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Θαλλασίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης.

Ο υπουργός, μετά από συναντήσεις που είχε στην Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι "Seatrade Cruise Shipping Miami" με εκπροσώπους εταιρειών, εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε ότι ήδη ενδιαφέρον για να υπογράψει τη σχετική σύμβαση και να πραγματοποιήσει από το 2011 κρουαζιέρες στην Ελλάδα με αφετηρία ελληνικά λιμάνια, εξέφρασε η εταιρεία Windstar Cruises (του ομίλου της Carnival).

“Για πρώτη φορά η Ελλάδα συντεταγμένα παρουσίασε στη διεθνή κοινότητα της Κρουζιέρας τις προοπτικές ανάπτυξής της” δήλωσε ο κ. Διαμαντίδης, ενώ ανέφερε ότι η   Ελλάδα είναι μια δημοκρατική, ευνομούμενη πολιτεία και εγγυάται την ασφάλεια των τουριστών και των πλοίων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα ελληνικά λιμάνια συγκριτικά με τα υπόλοιπα της Μεσογείου είναι τα πιο φθηνά.

Όσον αφορά την σύμβαση που προβλέπει ο σχετικός νόμος για την άρση του “Καμποταζ” που χρειάζεται να υπογραφεί από τις εταιρείες Κρουαζιέρας και το ελληνικό κράτος, ο υπουργός εξήγησε ότι πρόκειται για μια «έγγραφη δήλωση συνεργασίας» που μπορεί να λυθεί οποτεδήποτε αζημίως για τις εταιρίες.

Ο κ.Διαμαντίδης ανέφερε ότι θα λειτουργήσει μια “ομάδα εργασίας” μεταξύ του ΥΘΥΝΑΛ και των εταιρειών Κρουαζιέρας προκειμένου να υπάρχει άμεση συνεννόηση για όλα τα θέματα που ανακύπτουν αλλά και τα επενδυτικά σχέδια των εταιρειών.