Πανελλαδική Συνδιάσκεψη έχουν συγκαλέσει το μεσημέρι οι αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων καθώς οι αγρότες δηλώνουν πως δεν είναι ικανοποιήμενοι από τις διορθωτικές εξαγγελίες στις οποιές προχώρησε η κυβέρνηση.

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα ωστόσο για την ώρα δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος, χωρίς να αποκλείεται να προχωρήσουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, με σκοπό να θέσουν τα αιτήματά τους, που περιλαμβάνουν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να μην ισχύσει η τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων για όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία.

Την Κυριακή, στις 12.00 το μεσημέρι οι αγρότες πραγματοποιούν παλλαϊκό συλλαλήτηριο στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού.