Σε κάθειρξη 5 ετών ο καθένας, καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αδέλφια που κατηγορούνταν ότι το 2006 έκλεψαν συνολικά 65 ζώα από στάβλο στις Καλυθιές Ρόδου.

Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα και αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τα δύο αδέλφια ηλικίας 32 και 36 ετών αντίστοιχα, ενώ αθώωσε τους άλλους τρεις εμπλεκόμενους. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δύο αδέλφια στις 18 Φεβρουαρίου 2006 πήγαν στο στάβλο του 68χρονου Σταμάτη Χατζηδιάκου του Βασιλείου στις Καλυθιές και αφαίρεσαν συνολικά 65 ζώα και συγκεκριμένα: 8 αγελάδες, δύο μοσχάρια, 26 κατσίκες, ένα τράγο, και 28 κατσικάκια. 

Οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τα κλεμμένα ζώα σε δικό τους στάβλο στο Τσαΐρι και στη συνέχεια τα πούλησαν έναντι χρηματικού ποσού στους τρεις συγκατηγορούμενους τους. Ειδικότερα πούλησαν τα δύο μοσχάρια έναντι 350 ευρώ, 8 κατσίκια για 300 ευρώ, 4 κατσίκες και τρία ερίφια έναντι 300 ευρώ, 3 κατσίκες για 180 ευρώ, ενώ έδωσαν και μία κατσίκα για να καλύψουν … χρέος τους! 

Αξίζει να σημειωθεί πως και ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκαν μετά τη σύλληψη τους, τα δύο αδέλφια ισχυρίστηκαν ότι τα συγκεκριμένα βοοειδή και τις 54 αίγες- ερίφια δεν τα είχαν αφαιρέσει αλλά τα είχαν πάρει κανονικά παρουσία μάλιστα και του 60χρονου ιδιοκτήτη τους, με τον οποίο είχαν συμφωνήσει να τα αγοράσουν έναντι συγκεκριμένου ποσού που θα του έδιναν. 

Καθώς όμως καθυστέρησαν την καταβολή των χρημάτων ο 60χρονος προέβη στην καταγγελία σε βάρος τους με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κινηθεί σε βάρος τους η νόμιμη διαδικασία.