Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι κάτοικοι στο δημοτικό διαμέρισμα Δαφνιώτισσας του δήμου Ήλιδας, οι οποίοι όταν ξύπνησαν το πρωί της Παρασκευής διαπίστωσαν ότι είναι αποκομμένοι από τα χωράφια και τις στάνες τους.

Πηγή του κακού η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε την Πέμπτη και είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένες καθιζήσεις δύο βασικοί αγροτικοί δρόμοι της περιοχής, που εξυπηρετούν τους κατοίκους.

Το πρόβλημα είχε κάνει την εμφάνισή του εδώ και καιρό και κάθε φορά που έβρεχε η κατάσταση επιδεινωνόταν, μέχρι την Παρασκευή που δόθηκε η χαριστική βολή και οι δρόμοι ουσιαστικά «μετακόμισαν»!

Τα βασικότερα προβλήματα εντοπίζονται στους δύο αγροτικούς δρόμους που βρίσκονται στη θέση «Χούνι» και στη θέση «Ζούμπα-αλώνι». Οι καθιζήσεις είναι εκτεταμένες, οι δρόμοι ουσιαστικά δεν υπάρχουν και οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ μεγάλο πρόβλημα, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις περιουσίες τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους.

«Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι μετακόμισαν ουσιαστικά δύο αγροτικοί δρόμοι, αφού οι καθιζήσεις είναι σε μεγάλη έκταση και ουσιαστικά οι δρόμοι έφυγαν από τη θέση τους. Το αποτέλεσμα είναι, αυτή τη στιγμή να έχουν αποκλειστεί οι κάτοικοι και πρέπει να υπάρξει άμεσα αποκατάσταση» είπε στο patrisnews.com ο πρόεδρος της Δαφνιώτισσας κ. Διονύσης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής μετέβη στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας και ενημέρωσε για το πρόβλημα, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Αυτοψία στα επίμαχα σημεία έκανε την Παρασκευή ο αντιδήμαρχος Ήλιδας και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλης  Χριστοφόρου, ο οποίος διαπίστωσε την σοβαρότητα της κατάστασης και όπως ανέφερε, θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενέργειες προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών.