Γράφει η Ντίνα Καραμάνου

Ένα μαζικό συλλαλητήριο, αύριο Κυριακή, είναι αυτό στο οποίο ελπίζουν οι αγρότες.

Το ραντεβού έχει δοθεί στο μπλόκο της Νίκαιας και ήδη θα συμμετάσχουν οι επικεφαλείς 23 μπλόκων από όλη την Ελλάδα, που βρίσκονται στην περιοχή και συνεδρίασαν σήμερα καταρτίζοντας το σχέδιο δράσης.

Τη Δευτέρα οι αγρότες θα ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι αποκλεισμοί των ΔΟΥ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε η ενδυνάμωση του αγώνα και η ενίσχυση των μπλόκων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου ενώ την Δευτέρα αντιπροσωπεία αγροτών θα επιδιώξει να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, εν αναμονή και απάντησης από τον υπουργό Οικονομικών από τον οποίο έχουν ζητήσει συνάντηση.

Ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, δήλωσε ότι «κάθε μέρα που περνάει τα μπλόκα ενδυναμώνονται και οι αγρότες δεν πτοούνται από την κυβερνητική τρομοκρατία».

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ομάδα αγροτών κατευθύνθηκε προς τα διόδια Μοσχοχωρίου με σκοπό να ανεβάσουν τις μπάρες των διοδίων και να καταλάβουν το οδόστρωμα της ΠΑΘΕ στο συγκεκριμένο ύψος. 

Στο σημείο όμως είχαν ήδη παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν επέτρεψαν στους αγρότες να προχωρήσουν και έτσι εν τέλει αποχώρησαν.