current views are: 1

8 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση17:04

Πτώση τζίρου παρά τις εκπτώσεις στον Βόλο

Για μια εβδομάδα κράτησε η χαρά για τους εμπόρους του Βόλου, αυτή της πρώτης των χειμερινών εκπτώσεων.

Δημοσίευση 17:04’
αρθρο-newpost

Για μια εβδομάδα κράτησε η χαρά για τους εμπόρους του Βόλου, αυτή της πρώτης των χειμερινών εκπτώσεων.

Για μια εβδομάδα κράτησε η χαρά για τους εμπόρους του Βόλου, αυτή της πρώτης των χειμερινών εκπτώσεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος, σήμερα οι καταστηματάρχες επισημαίνουν ότι όχι μόνο δεν είδαν αύξηση στους τζίρους τους αλλά βιώνουν μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοικτές με «νύχια και με δόντια»

Παρότι η εκπτωτική περίοδος ισχύει μέχρι το τέλος του μήνα και τα ποσοστά εκπτώσεων βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, η κίνηση των καταναλωτών είναι πολύ περιορισμένη και αυτό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους καταστηματάρχες.

«Παρότι έχουμε εκπτώσεις δεν υπάρχει κίνηση. Μπορούμε να πούμε ότι δουλέψαμε μόνο την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων. Από εκεί και πέρα η αγορά έχει “νεκρώσει” ξανά» τονίζει στον Ταχυδρόμο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου – Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος Τσέλιος, επισημαίνοντας ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στα χέρια τους δείχνουν μείωση των τζίρων συγκριτικά με τις αντίστοιχες χειμερινές εκπτώσεις.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι έμποροι τα καινούρια εμπορεύματα που έχουν μικρότερη έκπτωση γύρω στο 10% φαίνεται ότι τα προτίμησε λιγότερο ο κόσμος συγκριτικά με τα παλιότερα εμπορεύματα στα οποία υπάρχουν μεγαλύτερα ποσοστά έκπτωσης.

Μήνας λογαριασμών

Όπως επισημαίνει στη συνέχεια ο κ. Τσέλιος, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των λογαριασμών για τα νοικοκυριά πράγμα που σημαίνει, ότι ακόμη και αν υπάρχουν εκπτώσεις, οι αγορές μπαίνουν σε «δεύτερη μοίρα» για τον κόσμο.

«Όταν ο κόσμος θέλει να πληρώσει τους λογαριασμούς του σπιτιού του δεν σκέφτεται τις αγορές. Θα αγοράσει μόνο αν χρειάζεται κάτι απαραίτητα, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα κάνει τον κόπο ούτε στην αγορά να κατέβει. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης σήμερα έχουμε μείωση στους τζίρους μας γύρω στο 20%», σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας.


σχετικα αρθρα