Ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 37χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, που τον Μάρτιο του 2010 είχε εντοπιστεί σε δασική περιοχή των Καλυθιών να κατέχει 48 κιλά χασίς, όμως τελικά κατάφερε να διαφύγει! 

Ό 37χρονος σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί για την υπόθεση αυτή ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κάθισε χθες στο εδώλιο του δικαστηρίου κατηγορούμενος για αγορά, κατοχή ναρκωτικών ουσιών παρά μη τοξικομανούς από δράστη που δρα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή για την οποία η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο 37χρονος Αλβανός κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ο ίδιος μαζί με 25χρονη (τότε) ημεδαπή φίλη του στις 28 Σεπτεμβρίου 2006 το πρωί την ώρα που έβγαιναν από πλοίο της γραμμής προερχόμενο από Πειραιά, εντοπίστηκαν από προσωπικό του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων που διενεργούνται για τη δραστική μείωση της διάδοσης των ναρκωτικών. 

Οι Λιμενικοί κατά τη διάρκεια του ελέγχου που διενήργησαν αρχικά στον 37χρονο Αλβανό εντόπισαν να έχει στο σάκο που κουβαλούσε μία συσκευασία με απορρυπαντικό μέσα στην οποία υπήρχε κοκαΐνη μικτού βάρους 306 γραμμαρίων. Η έρευνα συνεχίστηκε και στη 25χρονη κοπέλα που ήταν μαζί του, η οποία βρέθηκε να κατέχει μέσα σε ένα σπιρτόκουτο 4 χάπια μεθαδόνης και μία πλαστική συσκευασία που περιείχε 0,4 γραμμάρια ηρωίνης. 

Μετά την απολογία τους και οι δύο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ενώ στις 15 Μαρτίου 2007 κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων όπου και κρίθηκαν ένοχοι. Συγκεκριμένα ο 37χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για την μεταφορά και κατοχή της κοκαΐνης και κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της αγοράς με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

Σε ό,τι αφορά την 25χρονη μετατράπηκε η ποινή σε πλημμέλημα και κρίθηκε ένοχη για προμήθεια και κατοχή των παραπάνω ποσοτήτων και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή. 

Ο 37χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές, και στις 11 Οκτωβρίου 2007 η υπόθεση του επανεξετάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, μειώνοντας έτσι κατά δύο χρόνια την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί.