Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενήργησαν το τελευταίο δεκαήμερο, μικτά κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στις περιοχές της Αθήνας, του Αλίμου, του Αγίου Δημητρίου, του Ταύρου και της Καισαριανής, βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, αλλά και παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι οι παρακάτω:

· Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, μετά από φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε σχετικά με πωλήσεις δίσκων ανθέων, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί σε επτά περιπτώσεις αποδείξεις συνολικής αξίας 105 ευρώ. Επίσης δεν είχε καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) ένας εργαζόμενος

· Σε καφετέρια-αναψυκτήριο-καντίνα στον Άλιμο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση οκτώ αποδείξεων λιανικών συναλλαγών ενώ τρεις εργαζόμενοι δεν είχαν καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

· Σε μεζεδοπωλείο στον Άγιο Δημήτριο, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε κέντρο διασκέδασης στον Ταύρο, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε καφετέρια – σνάκ-μπαρ στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε μπαρ-κλαμπ στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.