ΕΛΛΑΔΑ

Στη χώρα του ρυζιού τους έμαθε το σουβλάκι

Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2014, 13:04 / Ανανεώθηκε 9 Φεβρουαρίου 2014, 13:52
Στη χώρα του ρυζιού τους έμαθε το σουβλάκι
Facebook Twitter Whatsapp

Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο έχει πάει... Κίνα.

Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο έχει πάει... Κίνα κι αν βρεθείτε ποτέ στην αχανή πόλη του Πεκίνου των 12 εκατ. κατοίκων και βρείτε μπροστά σας το Santorini Souvlaki Bar στην οδό Γκουάνγκουα, μην αποήσετε.

Είναι το κατάστημα του Γιάννη Γεωργούλη από τη Χίο, ο οποίος πήρε τη μεγάλη απόφαση. Μαζί με την απόφαση πήρε και μια φίλη του, τη Δανάη Μακρή, όπως γράφει ο Τύπος της Κυριακής.

«Συνάντησα άπειρες δυσκολίες, το τεράστιο πολιτισμικό χάσμα, το κενό της γλώσσας, τις συνήθειες των ανθρώπων, τις διαδικασίες ώστε να ιδρύσεις μία εταιρεία στην Κίνα και τη γραφειοκρατία» λέει ο ίδιος στον ΤτΚ και προσθέτει: «Το σουβλάκι τούς φαίνεται παράξενο και η πίτα με το τζατζίκι εντελώς εξωγήινα. Αντιλαμβάνονται όμως το γεγονός ότι είναι καλή και χορταστική τροφή. Η γεύση είναι υποκειμενική. Κάποιοι το βρίσκουν εξαιρετικό, σε άλλους φαίνεται ξένο και ενδιαφέρον, ενώ υπάρχουν και εκείνοι στους οποίους δεν αρέσει.

Οφείλω να παραδεχτώ ότι η αποδοχή είναι εξαιρετική. Οι Κινέζοι γνωρίζουν και αγαπούν την Ελλάδα. Οταν σε ρωτήσουν από πού είσαι και πεις ''είμαι Ελληνας'' αμέσως απλώνεται ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Μας εκτιμούν. Και όχι για το σουβλάκι αλλά για τη μακρά ιστορία μας, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τη Σαντορίνη, τις γαλάζιες παραλίες, το Αιγαίο, τη φιλοξενία μας, ακόμα και για τη φήμη ότι είμαστε όμορφος και ερωτικός λαός» τονίζει ο Γιάννης Γεωργούλης.