Παρασκευή βράδυ και ο Διονύσης ετοιμάζεται με την οικογένειά του για ύπνο. Στρώνουν τις κουβέρτες στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για τα τρία παιδιά. Αυτός και η γυναίκα του θα κοιμηθούν μπροστά. Δεν μπορούν να απλώσουν τα πόδια τους. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Είναι το πέμπτο βράδυ που κοιμούνται στο νοικιασμένο Σεβρολέτ Ματίζ. Πέντε άτομα.

Η οδύσσεια για εκατοντάδες ανθρώπους που έμειναν άστεγοι συνεχίζεται στην Κεφαλονιά. Στην πληγωμένη χερσόνησο της Παλικής που δεν έχει σταματήσει να δονείται από τα Ρίχτερ οι Ληξουριώτες προσπαθούν να βρουν τρόπους να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους. Για πολλούς όμως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Το κίτρινο «Χ» έξω από την πόρτα τους σημαίνει πως προσωρινά ή μόνιμα ξεσπιτώθηκαν.

«Δεν το βλέπω να επιστρέφουμε γρήγορα στους παλιούς μας ρυθμούς. Πολύ φοβάμαι πως η διαδρομή που μόλις ξεκίνησε θα είναι μακρά για μας». Η Ευρυδίκη Φραγκισκάτου είναι η σύζυγος του ρηγορόπουλου. Το σπίτι τους, στη γειτονιά των εργατικών κατοικιών, ήταν κίτρινο από τον πρώτο κιόλας σεισμό. Τώρα δείχνει έτοιμο να καταρρεύσει.

«Μόνο τα ρούχα μας πήραμε και δυο ποτήρια. Ολα τα άλλα διαλύθηκαν». Μετά τον πρώτο σεισμό φιλοξενήθηκαν για λίγο σε μια θεία της Ευρυδίκης. Ηρθαν όμως τα παιδιά της και την πήραν στην Αθήνα. Είναι μεγάλη σε ηλικία και το σπίτι της είχε πάθει ζημιά. Την περασμένη Κυριακή κοιμήθηκαν σε ένα ξενοδοχείο, «για να ισιώσουμε λίγο το κορμί μας». Και το ίδιο ξημέρωμα ήρθε ο δεύτερος σεισμός... «Από τότε νοίκιασα ένα αμάξι για να κοιμόμαστε. Το δικό μου είναι ένα διθέσιο φορτηγάκι» λέει στο Εθνος.