Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσει τη Δευτέρα ο Άγγελος Φιλιππίδης μετά την προθεσμία που πήρε την περασμένη Τετάρτη όταν και επέστρεψε στην Ελλάδα από την Τουρκία

Ο πρώην πρόεδρος και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης παρέμεινε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ ενώ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επέμεινε στο σενάριο ότι επέστρεψε οικιοθελώς και όχι στο πλαίσιο απέλασης. 

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Εξωτερικών είχαν επισημάνει στο newpost.gr  πως πρόκειται για απέλαση καθώς ο Άγγελος Φιλιππίδης επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το σχετικό αίτημα προς τις τουρκικές αρχές. Το αίτημα έγινε δεκτό και ο κ. Φιλιππίδης απελάθηκε στην Ελλάδα χωρίς να έχει δικαίωμα επιλογής για το αν θα επιστρέψει στη χώρα η θα πάει κάπου αλλού. 

Οι κατηγορίες για τον Άγγελο Φιλιππίδη σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελικών αρχών είναι βαριές καθώς ενδέχεται να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σχετικά με τα δάνεια του Τ.Τ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι εισαγγελείς στο πόρισμα, ο κ. Φιλιππίδης διετέλεσε πρόεδρος του Τ.Τ. από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Δεκέμβριο του 2009 και επί των ημερών του εκταμιεύτηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτήεων της Τράπεζας προς επιχειρήσεις, μέσω Ομολογιακών Δανείων, χωρίς ωστόσο η Τράπεζα να έχει θεσμοθετήσει τον Κανονισμό Πιστοδοτήσεων που να καθορίζει τα όρια αναλήψεων κινδύνων.

Μάλιστα, διενεργήθηκαν κατ'εξακολούθηση χρηματοδοτήσεις ύψους εκατομμύριων ευρώ κατά παρέκκλιση των εσωτερικών διαδικασιών. Η συνολική ζημία της περιουσίας του Τ.Τ. ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 346.904.467 ευρώ τουλάχιστον. Όπως προκύπτει, ο Άγγελος Φιλιππίδης ενήργησε καταχρώμενος στη θέση εμπιστοσύνης που κατείχε και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος προκειμένου να αυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων βλάπτοντας την περιοσυία του Δημοσίου.

Όσον αφορά στα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του Φιλιππίδη, προκύπτει ότι έλαβε τρία εμβάσματα ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, επιταγή που του κατατέθηκε ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ στον λογαριασμό του στη Millenium Bank βρέθηκαν 6 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Φιλιππίδης στην περίπτωση της συμμετοχής του ΤΤ στην θυγατρική του ομίλου ΔΕΜΚΟ εταιρεία Bestline, προκύπτουν ενδείξεις ότι ότι ο ίδιος ανέλαβε την επιλογή και υλοποίηση της… εξαγοράς παραπλανώντας ακόμα και τα μέλη του Δ.Σ. του Τ.Τ. για να πετύχει την έγκριση της συμμετοχής της τράπεζας στην Bestline του Κοντομηνά προς όφελος του επιχειρηματία.