«Δεν τίθεται θέμα νέας μείωσης στις κύριες συντάξεις», ξεκαθάρισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων, «Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων», είπε μεταξύ άλλων ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος«Ακόμα και ένα χρόνο μπορεί να καθυστερήσει η καταβολή της σύνταξης», πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Το ΙΚΑ προχωράει σε κατασχέσεις και μπλοκάρει τους λογαριασμούς για χρέη άνω των 70.000 ευρώ» και ξεκαθάρισε ότι «Αν η εταιρία δεν καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει πρόβλημα ο εργαζόμενος. Όπως είπε, «η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δυσχεράνει την καταβολή των επιδομάτων», ενώ ήταν ξεκάθαρος ότι «το ΙΚΑ δεν θα συμμετάσχει σε επόμενη κινητικότητα».

το μεγαλύτερο πρόβλημα του ιδρύματος είναι οι καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων που μπορεί να φθάσει και τον ένα χρόνο. Πάντως, όπως είπε, το ΙΚΑ προχωράει σε κατασχέσεις και μπλοκάρει τους λογαριασμούς για χρέη άνω των 70.000 ευρώ, σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος.