Η λίστα αναμονής για τα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ,έχει μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας και μέχρι τα τέλη του 2012 θα έχει εκλείψει το φαινόμενο αναμονής για τα προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων από τον Οργανισμό για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), εκτίμησε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΛΑΟΣ, Ουρανίας Παπανδρέου, σχετικά με την κατάσταση του ΟΚΑΝΑ, όπως αποτυπώνεται και στο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Αηδόνης σημείωσε πως τα περιγραφόμενα ανταποκρίνονται μεν στην πραγματικότητα, αλλά αφορούν την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία και άφησε στον ΟΚΑΝΑ, 35 εκατ. ευρώ χρέη.

«Αναμορφώσαμε το πλαίσιο λειτουργίας των κέντρων πρόληψης και εξοφλήσαμε όλα τα χρέη τους. Σχεδιάζουμε να υπάρξουν 17 νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία της χώρας και πιστεύουμε ότι το 2012 δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής.

Έχουμε ήδη προχωρήσει σε προκηρύξεις στο νοσοκομείο Καλαμάτας, στο ΚΑΤ, στο "Ελπίς", στη Δράμα, στον Άγιο Νικόλαο,ανέφερε ο υφυπουργός.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση ανέδειξε τις καταχρήσεις που διαπιστώθηκαν στον ΟΚΑΝΑ και έχουν σταλεί στην Δικαιοσύνη όσα έχουν καταλογιστεί από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.