Απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας τέθηκε σε ισχύ από χθες το απόγευμα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ. Από το απόγευμα προβλέπεται βαθμιαία εξασθένηση των βόρειων ανεμών στα ανατολικά.

Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά:

Αττική: το πρωί νεφώσεις με πιθανότητα βροχών και το απόγευμα βελτίωση. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί. Θερμοκρασία: από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με λίγες Τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Λιίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί. Θερμοκρασία: από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Βελτίωση το απόγευμα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 10 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη: λίγες νεφώσεις που θα είναι αυξημένες στην Κρήτη όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 7 με 9 μποφόρ. σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.