Ανακοίνωση με την οποία «φωτίζει» τις συνθήκες του δυστυχήματος που «προκάλεσε» με το αυτοκίνητό του ο πρόεδρος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος και στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δυο άνδρες που κυκλοφορούσαν πεζοί, εξέδωσε η «Εγνατία Α.Ε.»
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2014 στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή των Αμαξάδων Θράκης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 2 ανδρών, καθώς και ορισμένα δημοσιεύματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, η "Εγνατία Οδός Α.Ε." θεωρεί αναγκαίο να δώσει τις παρακάτω διευκρινίσεις:

  1. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη σε τμήμα ανοικτής οδοποιίας, περίπου 2 χλμ. ανατολικά από το Σταθμό Διοδίων Ιάσμου, σε περιοχή που δεν φωτίζεται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις εφαρμοσμένες μελέτες.
  2. Οι άτυχοι άνδρες κινούνταν πεζοί στο κατάστρωμα του αυτοκινητόδρομου.


Η "Εγνατία Οδός Α.Ε." εκφράζει θλίψη για το συμβάν και συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων.
Πρέπει να υπογραμμιστεί, για μία ακόμη φορά, ότι η κυκλοφορία πεζών στον αυτοκινητόδρομο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς εγκυμονεί κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων, όπως τραγικά αποδεικνύεται.  Η "Εγνατία Οδός Α.Ε." διαθέτει την εμπειρία και τα επιστημονικά στελέχη προκειμένου να αξιολογεί συνεχώς τα στοιχεία των ατυχημάτων και να εφαρμόζει μέτρα που αυξάνουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο ασφάλειας και άνεσης στον αυτοκινητόδρομο».