Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 2 εκατ. ευρώ αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ύστερα από τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ανακριτή, που διήρκησε εννέα ώρες.

Παράλληλα, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Φιλιππίδης, φανερά κουρασμένος, έφυγε αμίλητος, χωρίς δηλώσεις από το δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι η ομάδα των συνηγόρων του ξέσπασε σε πανηγύρια, με χειροκροτήματα, με το άκουσμα της απόφασης.

Ο δικηγόρος του κ. Φιλιππίδη, Γιώργος Παπαιωάννου δήλωσε: 

Κατέρρευσε η φήμη που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες περί απελάσεως. Ο ανακριτής έκρινε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν είανι ύποπτος φυγής, αφού ήρθε με τη δική του θέληση, όπως σας λέγαμε από την πρώτη στιγμή. 

Σε ερώτηση για τα δάνεια, είπε ότι «προσκομίσαμε στοιχεία που όλα αποδεικνύουν ότι όλα έχουν γίνει νομότυπα, απαντήσαμε για κάθε περίπτωση ξεχωριστά με στοιχεία».

Νωρίτερα, ο κ. Φιλιππίδης φέρεται να παρέθεσε οικονομικά στοιχεία και λεπτομερείς αναλύσεις με υπόμνημα 300 σελίδων, επιχειρώντας να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στην τράπεζα από τα δάνεια.

«Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης το πρωί λίγο πριν μπει στο ανακριτικό γραφείο, δήλωση που αφορά τον βασικό ισχυρισμό του ότι το ΤΤ είχε εγγυήσεις για τη χορήγηση των επίμαχων δανείων αλλά και το γεγονός ότι αντιστοίχως είχαν κινηθεί τότε όλες οι τράπεζες που χρηματοδότησαν επιχειρήσεις.