Γράφει η Ντίνα Καραμάνου 

Νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα, όπου έχει στηθεί το πιο συμπαγές αγροτικό μπλόκο. 

Ο μεγάλος στόχος των αγροτών είναι η κάθοδος στην Αθήνα και τον προετοιμάζουν με επιμέλεια, προκειμένου η συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα δυναμική

Μέχρι τότε, συνεχίζεται η παρουσία τους στα δεκάδες μπλόκα όλης της χώρας και αποκλεισμός των εφοριών σε όλες τις αγροτικές πόλεις. 

Δύο νέα μπλόκα προστέθηκαν μόλις τη Δευτέρα: στην Ανθήλη παρατάχθηκαν οι αγρότες της Φθιώτιδας, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης εκείνοι που δραστηριοποιούνται στο νομό της συμπρωτεύουσας. 

Η παθητική στάση έξω από τις ΔΟΥ- αποκλεισμό των οποίων πραγματοποιούν από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες-εγκαταλείφθηκε από τους αγρότες της Πελοποννήσου. 

Λάδι στη φωτιά έριξε η ποινική δίωξη συναδέλφων τους από το Άργος που δικάζονταν το πρωί της Δευτέρας για παρακώλυση συγκοινωνιών, για τις κινητοποιήσεις του 2012.  Δεκάδες παραγωγοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Πταισματοδικείο Άργους. Τελικά η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 10 Νοεμβρίου 2014 . 

Λίγο αργότερα, αγροτοκτηνοτρόφοι από τη γέφυρα του Ξηριά, στην είσοδο του Άργους, πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. 

Όταν έφτασαν στη ΔΟΥ, παράλληλα με ψήφισμα διαμαρτυρίας που επέδωσαν για τη φορολογία των αγροτών, μοίρασαν πορτοκάλια στους υπαλλήλους και τους πολίτες που εξυπηρετούνταν. 

Ακολούθησε πορεία προς τραπεζικό υποκατάστημα το οποίο «έχτισαν» με πορτοκάλια. 

Στη Μεσσήνη, αγρότες με τρακτέρ μπλόκαραν την είσοδο του δημαρχείου, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη, ενώ στη συνέχεια έκαναν αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο σταθμό του ΟΣΕ, όπου έχουν στήσει μπλόκο. 

Οι Πελοποννήσιοι διατηρούν τα μπλόκα τους στον κόμβο έξοδο Ανυφίου στην Αργολίδα, στον Αρδάμη επί της εθνικής οδού Τρίπολης-Σπάρτης και στο Βασιλοπόταμο έξω από την ΑΣΕ Σκάλας στη Λακωνία, και στη Μεσσηνία στο Σουλινάρι, την πλατεία των Γαργαλιάνων και στο σταθμό του ΟΣΕ της Μεσσήνης, με μικρές όμως δυνάμεις τρακτέρ και χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. 

Το αργότερο αύριο αναμένεται να μπουν στο χορό των κινητοποιήσεων και οι κτηνοτρόφοι, που ήδη έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στους αγρότες και συνεδριάζουν για να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, μετά και τα όσα ακούγονται για τις τιμές των γαλακτοκομικών.