Σχηματίσθηκε δικογραφία έπειτα από επισταμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης σε βάρος δύο νεαρών ηλικίας 23 και 26 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της υπεξαίρεσης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την παραπάνω Υπηρεσία, κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2013 – Φεβρουαρίου 2014 οι παραπάνω μαζί με συνεργό τους, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση:

Σε επτά περιπτώσεις αφαίρεσαν και σε μία περίπτωση αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν, από οικοδομές στην περιοχή της Σταυρούπολης και του Ωραιοκάστρου 1 τόνο και 550 κιλά καυσόξυλα, ενώ σε μία εκ των προαναφερόμενων περιπτώσεων όταν έγιναν αντιληπτοί από ιδιοκτήτρια που προσπάθησε να ανακόψει την πορεία Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν ο 23χρονος με τον 26χρονο, την παρέσυραν τραυματίζοντάς της ελαφρά.

Διέρρηξαν τέσσερα Ι.Χ.Φορτηγά αυτοκίνητα στη Σταυρούπολη, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν τρία ραδιοκασετόφωνα, ενώ τον Ιούλιο του 2013, ο 23χρονος υπεξαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το πρόσχημα μηχανολογικού ελέγχου. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης