Την άρνηση του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ να δεχθεί ως φοιτητή αριστούχο τυφλό μαθητή της τρίτης λυκείου, με διακρίσεις σε μαθητικούς διαγωνισμούς και με αργυρό μετάλλιο σε μαθηματική ολυμπιάδα, καταγγέλλει το παράρτημα Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, με ανακοίνωσή του, την οποία απέστειλε την προηγούμενη Τετάρτη και προς τον υπουργό Παιδείας.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει πως το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ απέρριψε το αίτημα του μαθητή «πριν καν καταθέσει το μηχανογραφικό του» επικαλούμενο τα γενικά κριτήρια ικανοτήτων που έχει θέσει το ίδιο για την αποδοχή υποψηφίων φοιτητών με ειδικές ανάγκες, όπως η μη ολική τύφλωση και η μη ανικανότητα και των δύο άνω άκρων».

Αγανακτισμένος ο πατέρας του αριστούχου μαθητή, ο οποίος έχει βαθμολογηθεί «με το απόλυτο άριστα σε όλα τα μαθήματα» και έχει σπάνιες διακρίσεις σε διαγωνισμούς φυσικής, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον Αντέννα.

Παρέμβαση έκανε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος μέσω της σελίδας του στο facebook στην οποία αναφέρει:

«Στην Παιδεία δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. 
Ειδικά στη σημερινή εποχή, που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν θαύματα. 
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέχρι και μαθήματα Χειρουργικής διδάσκονται πλέον εξ αποστάσεως σε Αμερικανικά πανεπιστήμια κι εμείς εδώ δεν δεχόμαστε έναν τυφλό φοιτητή γιατί δεν μπορεί να παρακολουθεί τα εργαστήρια... 
Τι να πει κι ο Στήβεν Χώκινκγ!
Πρόκειται για πρόβλεψη, απαρχαιωμένη βεβαίως αλλά πάντως πρόβλεψη, του Τμήματος Φυσικής. Το οποίο στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησής του έχει το δικαίωμα να θέτει όρους και προϋποθέσεις που αυτό θεωρεί αναγκαίες.
Θα προσπαθήσουμε, στο πλαίσιο των θεσμών του ΑΠΘ, αυτό να αλλάξει. Πρέπει να εφαρμοστούν ενιαία κριτήρια για όλα τα ομοειδή Τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων».