Σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 22χρονος ομογενής από τη Γεωργία ο οποίος κατηγορείται για τρεις διαρρήξεις αυτοκινήτων, μία αρπαγή τσάντας αλλά και κατοχή 16 ναρκωτικών χαπιών. 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 22χρονο όμως του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του μειωμένου καταλογισμού και του επέβαλε την παραπάνω ποινή. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση ήταν ο κ. Σεβαστιανός Κούρκουλος. 
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 21χρονος Βούλγαρος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. 

Για τους δύο άνδρες όλα ξεκίνησαν στις 7 Απριλίου 2012 το απόγευμα στη στην πόλη της Ρόδου, όταν ύστερα από έλεγχο που έγινε, από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, βρέθηκαν στην κατοχή του 22χρονου και κατασχέθηκαν 16 ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των 416,90 ευρώ. 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος περίμενε έξω από ενεχυροδανειστήριο τον 21χρονο συνεργό του να ολοκληρώσει συναλλαγή με κοσμήματα τα οποία, όπως προέκυψε, προέρχονταν από διάρρηξη οχήματος. 

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις τέσσερις κλοπές που διέπραξε ο 22χρονος στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα: 

• Στις 4 Απριλίου του 2012 το πρωί άρπαξε μια τσάντα από γυναίκα που βρίσκονταν μέσα σε Ιερό Ναό. 

Δύο μέρες μετά, βραδινές και πρωινές ώρες, διέρρηξε τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε διάφορα σημεία της πόλης, αφαιρώντας ηχοσυστήματα, χρήματα και κοσμήματα από το εσωτερικό τους. 

Μέρος των κλεμμένων αντικείμενων που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.