Γράφει η Αναστασία Γαλάνη 

Κρατήρα εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς, έπειτα από σχετική αναφορά της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στην προκήρυξη με την οποία αναλάμβαναν την ευθύνη  για το χτύπημα στην οικία του γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα. 

Ο κρατήρας εντοπίστηκε 300 μέτρα πίσω από την αντιπροσωπεία της Mercedes στη Βαρυμπόμπη. Ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τα υπολείμματα της ρουκέτας. 

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι την νύχτα της 12ης Ιανουαρίου, άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη σε χωράφι που βρίσκεται κοντά στα σπίτια τους, στο ρεύμα της Χελιδονούς, απέναντι από την αντιπροσωπεία των γερμανικών αυτοκινήτων. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία, αλλά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν από πού προήλθε η έκρηξη και τότε οι αστυνομικοί φέρεται ότι δεν είχαν εντοπίσει κάτι εγείροντας ερωτήματα για την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Για αρκετούς στην ΕΛ.ΑΣ., η οργάνωση βρίσκεται ακόμη σε «εκκολαπτόμενο» στάδιο στον τρόπο επίθεσης αφού έχει στο ενεργητικό της αρκετά λάθη με τη χρήση ρουκετών (όπως στα γραφεία της ΝΔ), ενώ βασικό της χαρακτηριστικό είναι οι… μνημονιακοί στόχοι και δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν νέο χτύπημα μέχρι τη λήξη της ελληνικής προεδρίας. Γιάφκες αναζητούν οι αστυνομικοί στη Στερεά Ελλάδα αξιοποιώντας πληροφορίες, ενώ δεν αποκλείουν να καθοδηγείται η οργάνωση από τον Νίκο Μαζιώτη.

Όπως ανέφερε η οργάνωση στη χθεσινή της προκήρυξη «Στο πλαίσιο εκστρατείας εναντίον της Γερμανικής καπιταλιστικής μηχανής, επιλέξαμε να βάλουμε με εκτοξευτήρα ρουκετών κατά των κτηριακών εγκαταστάσεων της Mercedes - Benz που βρίσκονται στη περιοχή της Βαρυμπόμπης. Την Κυριακή 12-01-14 και ώρα περίπου 23.00 καταφέραμε να προσεγγίσουμε το στόχο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί κι αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω απ' τα γραφεία της Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο. 

Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή. 

Το γεγονός ότι ακόμα κι όταν γράφεται αυτό το κείμενο η επίθεσή μας αυτή δεν έχει γίνει – με οποιονδήποτε τρόπο – γνωστή στις διωκτικές αρχές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: είτε έχει γίνει μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (η οποία θα διαφανεί τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης) είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ’ το στόχο) η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes – Benz». 

Υπενθυμίζεται ότι χτες, με προκήρυξή της στο «Ποντίκι» η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την επίθεση στην οικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου 2013. H οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. 

Η οργάνωση αρχικά τοποθετείται κατά της μνημονιακής πολιτικής, κατά της Ε.Ε. και του ευρώ, εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης και προειδοποιεί για νέες επιθέσεις, ενώ αναφέρεται σε χτύπημα σε γερμανική εταιρεία, που όπως λένε, αποσιωπήθηκε από τις αρχές. 

Στην 20σελιδη προκήρυξή της η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών εξηγεί τους λόγους της επίθεσης στην οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και σημειώνει ότι λάθη της με τα RPG δεν θα... επαναληφθούν.