Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τις αντιπροσωπείες των αγροτών από όλη την Ελλάδα να βρίσκονται στην Αθήνα, όπου αύριο πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των αγροτών, απέβησαν άκαρπες οι επαφές τους τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών καθώς, όπως τους είπαν, "οι όποιες αλλαγές μπορούν πλέον να επέλθουν μόνο με εντολή του πρωθυπουργού ή του υπουργού Οικονομικών".

Στο μεταξύ, σήμερα, αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας συναντάται με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου το θέμα που αφορά την απασχόληση αλλοδαπών στα χωράφια τους.

Ζητάμε να τους δίνεται προσωρινή άδεια στη διάρκεια της απασχόλησής τους στα χωράφια μας, έτσι ώστε το μεροκάματο που τους δίνουμε να μπαίνει στα έξοδα, στα βιβλία εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της Πρωτοβουλίας.

Στο μπλόκο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής και σύμφωνα με τον κ. Λιολιόπουλο ολοένα και περισσότεροι αγρότες καταφθάνουν με τα τρακτέρ τους στο σημείο.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για αύριο, στις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Στην Πέλλα, οι αγρότες από νωρίς το πρωί έχουν προχωρήσει και πάλι σε κατάληψη της εφορίας στην Έδεσσα, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους έχουν κατευθυνθεί στα δημαρχιακά Μέγαρα Γιαννιτσών, Έδεσσας και Σκύδρας, όπου και θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τον παραγωγό Χρήστο Καμτσή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Οι Σερραίοι αγρότες κατευθύνονται, ακόμα και με γεωργικά μηχανήματα, στην εφορία της πόλης, όπου πρόκειται να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη, έχοντας μάλιστα στο πλευρά τους τους φορείς του Νομού. 

Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον Δήμο Καβάλας, προχώρησαν αγρότες της περιοχής και εντός της ημέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέλευση στη Μαυρολεύκη Δράμας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας. 

Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.