Τμήματα της ρουκέτας που εκτοξεύτηκε εναντίον του κτιρίου της Μερσεντές στη Βαρυμπόμπη, και αφού πρώτα είχε ενημερωθεί για αυτή από την προκήρυξη της ΟΛΑ, κατάφερε να εντοπίσει την Τετάρτη η Αντιτρομοκρατική.

Τα ελάσματα έχουν μεταφερθεί ήδη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

«Αλαλούμ» στην ΕΛ.ΑΣ.

Εσωτερική έρευνα διενεργείται στην αστυνομία, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε πριν από ένα μήνα, με στόχο τις εγκαταστάσεις της Mercedes, στη Βαρυμπόμπη, γεγονός το οποίο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πληροφορήθηκε χτες, από την προκήρυξη της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται πως η άγνοια της αντιτρομοκρατικής οφείλεται σε ασυνεννοησία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών, κάτι που έχει προκαλέσει δυσφορία στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της Mercedes, με αντιαρματική ρουκέτα, αλλά η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, λόγω «αστοχίας» υλικού, γι' αυτό εκτόξευσαν και δεύτερη ρουκέτα, την οποία είδαν να διαγράφει τροχιά προς τον στόχο και άκουσαν την έκρηξη.

Μετά την αναφορά αυτή, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), μετέβησαν χτες το βράδυ στη Βαρυμπόμπη, όπου πράγματι βρήκαν έναν μικρό κρατήρα στο έδαφος, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών προκλήθηκε από τη ρουκέτα.

Εκεί οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι το επίμαχο βράδυ, κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Άμεση Δράση για δυνατό κρότο που άκουσαν.

Στο σημείο πήγαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, το ίδιο βράδυ και την επόμενη ημέρα, αλλά δεν διευκρινίζει αν βρήκαν κάτι. Από την ΓΑΔΑ έγινε γνωστό ότι πράγματι πήγε η Άμεση Δράση, αλλά μόνο το βράδυ και οι αστυνομικοί δεν βρήκαν τίποτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξαν στην εκτίμηση πως μάλλον ήταν κάποιο... βαρελότο.