current views are: 1

13 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση07:56

Φόβοι για αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού

Εκτός χρονοδιαγράμματος κινδυνεύει να τεθεί το σχέδιο μετατροπής του σωφρονιστικού καταστήματος Δομοκού σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Δημοσίευση 07:56’
αρθρο-newpost

Εκτός χρονοδιαγράμματος κινδυνεύει να τεθεί το σχέδιο μετατροπής του σωφρονιστικού καταστήματος Δομοκού σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Εκτός χρονοδιαγράμματος κινδυνεύει να τεθεί το σχέδιο μετατροπής του σωφρονιστικού καταστήματος Δομοκού σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, σύμφωνα με την Καθημερινή. Έναν μήνα μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες που ακολούθησαν τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού, δεν έχει ολοκληρωθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η σύνταξη της υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει τα –πρωτίστως νομικά- ζητήματα της μετατροπής της φυλακής σε κατάστημα Γ’ Τύπου.

Σύμφωνα με όσα είχε εξαγγείλει τη 12η Ιανουαρίου ο κ. Αθανασίου, η διαδικασία επρόκειτο να ολοκληρωθεί εντός 100 ημερών. Σύμφωνα, ωστόσο, με ασφαλείς πληροφορίες της Καθημερινής, μέχρι χθες δεν είχαν συνταχθεί παρά ορισμένες μόνο διατάξεις της σχετικής υπουργικής απόφασης, οι οποίες έχουν τεθεί υπόψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο εσωτερικής διαβούλευσης.

Την ίδια στιγμή, στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης διατυπώνουν προβληματισμό για τους ρυθμούς υλοποίησης του σχεδίου, υποδεικνύοντας ως υπαίτιους τους αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στελέχη της Κατεχάκη, μάλιστα, εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο επικίνδυνοι κρατούμενοι, ενόψει της μεταγωγής τους στις φυλακές Δομοκού, να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο ενός ισχυρού τρομοκρατικού πλήγματος κατά των εγκαταστάσεων της φυλακής προκειμένου να καταστεί εφικτή η απόδραση κρατουμένων, κατά το πρότυπο της επιχείρησης απόδρασης Αλβανών βαρυποινιτών από τις φυλακές Τρικάλων, την άνοιξη του 2013. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, έχουν ενισχυθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στην περίμετρο των φυλακών Κορυδαλλού.


σχετικα αρθρα