«Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην υφιστάμενη νομοθεσία», διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για το ζήτημα του κατεψυγμένου ψωμιού, ενώ σχολίασε ότι ενδεχόμενες αλλαγές θα στοχεύουν κυρίως στην εξυπηρέτηση του καταναλωτή.

Σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «θα διορθώσουμε τις στρεβλώσεις που ζημιώνουν τον καταναλωτή» και πρόσθεσε ότι θα υιοθετήσει την πρόταση που περιλαμβάνει η έκθεση ΟΟΣΑ, η οποία όπως είπε κόστισε 930.000 ευρώ, σύμφωνα με την οποία: «Αντί να αγοράζει κανείς 400 γρ. ψωμί κατά εκτίμηση -με το μάτι- να πωλείται ψωμί με το ζύγι».

Τέλος σημείωσε ότι θα καταργηθούν οι αναχρονιστικές διατάξεις, «όπως αυτή που λέει ότι όταν έχεις αρτοποιείο θα πρέπει να έχεις υποχρεωτικά στις αποθήκες σου κάποια ποσότητα αλεύρι». 

Η απάντηση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του ερωτώντος βουλευτή. «Σας ρώτησα εγώ για το ζύγι κύριε υπουργέ; Πρέπει να ντρέπεστε να απαντάτε με αυτόν τον τρόπο στην αξιωματική αντιπολίτευση», σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής, καλώντας τον υπουργό να ξεκαθαρίσει πώς θα διασφαλιστεί η ποιότητα στο ψωμί που αποτελεί βασικό καταναλωτικό προϊόν. Αμφισβήτησε επίσης την αναγκαιότητα να εκπονήσει τη μελέτη για τη λειτουργία της αγοράς ο ΟΟΣΑ με αμοιβή 900.000 αντί για κάποιον άλλο φορέα στην Ελλάδα.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ και επικαλέστηκε περιπτώσεις άλλων χωρών που συνεργάστηκαν με τον Οργανισμό αυτό για την εκπόνηση αντίστοιχων μελετών.