Το γενετικό υλικό δύο εκ των συλληφθέντων τούρκων τρομοκρατών και ενός 34χρονου που είχε συλληφθεί για την υπόθεση με το φουσκωτό στη Χίο ανιχνεύτηκε στα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα στου Γκύζη. 

Πιο συγκεκριμένα, τα γενετικά υλικά του Bayir Cengiz και του Tekin Huseyin ταυτοποιήθηκαν με το DNA που βρέθηκε σε υποπολυβόλο, που κατασχέθηκε στη γιάφκα. 

Επίσης, εντοπίστηκε δακτυλικό αποτύπωμα του Bayir Cengiz σε καλάσνικοφ.

Ακόμη, σε πιστόλι και γεμιστήρα που βρέθηκαν στη γιάφκα ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό ενός 34χρονου, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση του φουσκωτού στη Χίο.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαμέρισμα της οδού Γενναδίου 43 βρέθηκαν όπλα (μεταξύ των οποίων Καλάσνικοφ, πιστόλια και υποπολυβόλα), εκρηκτικά, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, καθώς και μπερέδες και υλικό με το έμβλημα της οργάνωσης DHKP-C.

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων Τούρκων κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν στις 10 Φεβρουαρίου 2014 στην Αθήνα, έχοντας στην κατοχή τους οπλισμό και εκρηκτικές ύλες και κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) BAYIR Cengiz του Memet - Ali , γεν. 1973 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)

Β) KORKUT Murat του Niyazi και της Dondis γεν. 31-03-1981 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)

Γ) ΚΑ RPAT Bilgehan του Zeynel και της Hafize γεν. 04-07-1989 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)

Δ) PETROV Petar του Georgiev γεν. 07-05-1965 (έχουν ταυτοποιηθεί τα πραγματικά του στοιχεία και πρόκειται για τον TEKIN Huseyin Fenzi του Ferit και της Azime γεν. 21-01-1961 στην Τουρκία)

Όπως ανακοινώνει η ΕΛ.ΑΣ. «Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της: α) συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής όπλων, εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατικής οργάνωσης, τελεσθείσα από κοινού, β) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, μηχανισμών, βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και σε άνθρωπο, τελεσθείσα από κοινού, γ) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων διακεκριμένης κατοχής πολεμικού τυφεκίου, πολυβόλων, πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση τους σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργήματος ή τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, τελεσθείσα από κοινού, δ) πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα από κοινού και ε) παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».