Μπλόκα στήνουν οι αγρότες σχεδόν σε όλη τη χώρα μετά το «ναυάγιο» που προκάλεσαν οι συνομιλίες που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι, με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Εκατοντάδες αγρότες έδωσαν το παρών σε παλλαϊκό συλλαλητήριο και δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στον κόμβο της Νίκαιας, αποκλείοντας, πεζή, την Εθνική Οδό. 

Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των αγροτών του μπλόκου προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την στάση που θα τηρήσουν.

Για τη στάση τους συσκέπτονται και οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, όπως στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία.

Παράλληλα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν στα δύο μπλόκα της Αργολίδας, στο μπλόκο του Αρδάμη επί της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Σπάρτης, στα τρία μπλόκα της Μεσσηνίας, στο Βασιλοπόταμο Λακωνίας και από σήμερα υπάρχει ένα ακόμα μπλόκο στη Λακωνία, στον δρόμο ΑσωπούΠαπαδιανίκων.

Την ίδια ώρα, μία ανάσα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατάφεραν να φτάσουν με τα τρακτέρ τους αγρότες της Θεσπρωτίας, όμως η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις και λεωφορεία των ΜΑΤ. 

Οι αγρότες από το μπλόκο της Νέας Σελεύκιας αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς στην είσοδο της πόλης, στον κόμβο της παλιάς Εθνικής Οδού, οδηγώντας από παράδρομους και πάνω στα πεζοδρόμια.

Σε δύο ακόμη εισόδους της Ηγουμενίτσας βρίσκονται αποκλεισμένα από την αστυνομία δεκάδες τρακτέρ, από το ίδιο μπλόκο, καθώς διασπάστηκαν σε ομάδες ώστε να μπορέσουν πιο εύκολα να φτάσουν στο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι, από τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, οι αγρότες έφυγαν απογοητευμένοι αφού ο ΥΠΟΙΚ, Γιάννης Στουρνάρας, απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού.

Το υπουργείο, πάντως, θεωρεί ότι «οι αγρότες καλύπτονται πλήρως από τις βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα».